7/15/2011

Enstabo


Då var trippen till Alfta över. Åker vidare i natt till Göteborg och Jessica. Det har varit väldigt koseligt även om vädret inte har varit idealt. Men igår var det sol hela dagen så det utnyttjades till max ute i stugan i Enstabo. Solning, bad, bastning och räk-kväll. Pappa spelade dragspel så mysfaktorn var på topp.

Det är lite som att komma till en annan värld där ute. Allt är så stilla. Man får "landasjukan" som mamma brukar säga. Man blir seg som en deg och orkar inte göra någonting som helst. Det är skönt, även om det kryper i fingrarna för att det varken finns internet eller TV. Pappa har ett elverk på baksidan av stugan som han kan dra igång, då kan vi ladda våra mobiler och diverse. Skulle ladda batteriet till kameran, men laddaren pajade. Vet inte om det var elverkets fel, men troligtvis. Får köpa en ny när jag kommer hem. Det var synd, fick knappt ta några bilder, men filmade en fin film (rosa och pixlig) med telefonen på pappa i alla fall. Det får illustrera dagarna i Enstabo.

Annars har det varit prat och skratt. Rykten om "fölk" som måste redas ut, gamla historer som återberättas varje gång man ses och några nya som man inte hört förr. Surrigt, skrattigt och några tunga suckar här och där. Det är fint och precis som vanligt. Hemma.

// C

Inga kommentarer: